Marieke Wilens
Sinds 2008 ben ik werkzaam in de ambulante volwassenenzorg in de (S)GGZ, waarvan sinds 2011 als GZ-Psycholoog. Mijn affiniteit en expertise ligt op het gebied van angst, stemming, trauma en internaliserende copingstijlen. Ik werk vanuit de kaders schematherapie (registratie senior schematherapeut VSt), lichaamsgerichte psychotherapie volgens Pesso, Persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie en verschillende vormen van trauma-therapie (o.a. EMDR, CFT), zowel individueel als in groepen. In behandelingen, supervisies en leertherapie draag ik zorg voor een veilige leeromgeving en verbinding in het contact.
Meer over mijn visie op zorg staat beschreven onder ‘supervisie GZ-opleiding’.
Ik kijk met een holistische blik naar gezondheid, en heb persoonlijk ook veel gehad aan werkvormen, kennis en ervaringen uit het complementaire veld, zoals familieopstellingen, een orthomoleculaire opleiding, yin yoga en de helende werking van expressie via muziek en beweegvormen.
Pesso Psychotherapie ervaar ik als een heel rijke, diepgaande en complete werkvorm, met creativiteit en speelsheid, die je ondersteunt om tot een leven met meer bezieling, vitaliteit, verbondenheid en authenticiteit te komen. Met het bieden van lichaamsgerichte pesso groepen aan hulpverleners hoop ik niet alleen de groepsdeelnemers te ondersteunen in hun zelfzorg en ontwikkeling, maar ook onder hulpverleners meer bekendheid te geven aan het holistisch kijken en werken vanuit een lichaamsgerichte benadering.
Een volledig CV vind je op mijn linked-in pagina:
Binnen therapie maak ik graag gebruik van materiaal om innerlijke processen te ‘externaliseren’ en visueel te maken. Dit geeft inzicht, overzicht en helpt om het contact met de innerlijke belevingswereld te vergroten. Onderaan de meeste pagina’s van deze website zie je foto’s van materiaal dat ik hiervoor gebruik.
In schematherapie gebruik ik stoelen, doeken, kaarten of houten poppetjes om modi te onderscheiden en in de interactie te brengen. In Pesso-psychotherapie worden allerlei materialen ingezet als ‘placeholders’ om personen die van belang zijn in het thema dat wordt uitgewerkt een plek in de ruimte te geven. Ook helpen dekens, kussens etc. als ondersteuning bij het (imaginair) werken met ideaalfiguren.
In onderstaande foto zie je doeken die we gebruiken om uitleg te geven over de drie emotie-regulatie systemen en de invloed van trauma daarop, in een Compassion Focused Therapy groep.
